Lifestock.PNG
 

Deze game is gemaakt in opdracht van de HKU en Herenboeren als serious-game prototype voor duurzame agricultuur.

Ik heb bij deze game de gameplay loop ontworpen, de playtests en tweaking gedaan en een aantal progressive mechanics gescript waaronder de "gezondheid" en "honger" mechanic binnen het spel.

Wij kwamen er achter na een kort onderzoek te doen dat veel mensen op en rond onze school weinig kennis hebben over de origine van het voedsel dat zij eten, dus hebben wij een game gemaakt die daar spelenderwijs over informeert.

In Life Stock is het de bedoeling dat de speler op een verlaten eiland voedsel versameld en dit verbouwt. De game heeft echter een tijdslimiet in de vorm van een honger meter die langzaam leeg loopt. Des te langer de speler zonder eten zit, des te leger de honger meter loopt. Wanneer deze leeg is zal de speler sterven. Om eten te verbouwen moet de speler echter wachten tot er genoeg tijd om is en moeten zij water vinden om de gewassen te voeden. 

 
Life Stock
Nu bekijken
 

Ontwerp obstakels

Tijdens dit project ben ik meteen op de 2e dag begonnen met paper-prototype playtesten. Ons concept was in essentie simpel genoeg om met papier te testen. Hierdoor kregen wij al snel genoeg feedback op de gameplay. Het probleem waar ik jammer genoeg te laat achter kwam is dat de gameplay niet goed genoeg de speler informatie geeft over duurzaamheid.
Zelf was ik te veel bezig met een interessante gameplay verzinnen, waardoor ik mij niet genoeg heb gefocust op de boodschap.